شیشه رنگی
آدرس ما در گوگل
آدرس دفتر مرکزی و کارگاه: تهران، دلاوران، تکاوران شمالی، سی متری اول شرقی، صنایع شیشه و آینه آگاهی، پلاک
180
دفتر:77895306-021 77895326-021
فکس 77899633-021
شیشه رنگی با افزوده شدن اکسید های فلزی یا پودرهای فلزی به یک شیشه مذاب رنگ تبدیل می شود بسته به این که فلز ، شیشه رنگ خاصی به خود می گیرد به طور مثال شیشه های رنگی آبی کبالت با افزوده شدن کبالت به آن حاصل می شود و اکسید های مس شیشه را به رنگ آبی تا سبز مایل به آبی در می آورند.
انواع شیشه رنگی
در زمان خرید شیشه رنگی جدید اینقدر انواع مختلف و نوع های مختلفی مشاهده می کنید که ممکن است در انتخاب خود دچار شک و تردید شوید به همین دلیل در ادامه می خواهیم انواع شیشه های رنگی موجود در بازار ایران را به شما معرفی کنیم.
- شیشه های رنگی مات
- شیشه های رنگی هوشمند
- شیشه های رنگی کلاسیک
- شیشه های رنگی دکوراتیو
مطالب پیشنهادی: آینه سفید
شیشه های رنگی مات معمولا در ضخامت های 6 میل، 8 میل، 10 میل، 12 میل، 14 میل ، 18 میل و 20 میل تولید می شود. این نوع شیشه ها معمولا کلاسیک هستند و برای خانه های که حریم خصوصی در آنها بسیار رعایت می شود بیشتر استفاده می شود . معمولا از این شیشه های برای پارتیشن های حمام کابین دوش زیاد استفاده می شود .
شیشه رنگی هوشمند نیز به شیشه های گفته می شود که به وسیله یک ریموت یا کنترل می توانید هر رنگی که بخواهید را به شیشه بدهید. . اما در نظر داشته باشید که این نوع شیشه ها معمولا با برق کار می کنند. شیشه هوشمند برای زیبا تر شدن دکور خانه ها است و یک کالا پیشرفته به حساب می آید. این نوع شیشه ها با استفاده از تکنولوژی و فناوری نور را جذب می کنند. برای مثال میشود شیشه هایی که آفتاب می گیرند را گفت. تقریبا می توان گفت که یک سوم انرژی و دکور خانه به شیشه ها ، میز ها ، پنجره ها بستگی دارد . برای کاهش اتلاف انرژی در ساختمان ها در فصل های گرم و سرد در حال حاضر بر روی پنجره ها متمرکز شده اند.
سفارش شیشه رنگی لمینت چگونه است؟
برای این که بتوانید از این شیشه های رنگی در نمای ساختمان نیز استفاده کنید بهتر است که به سراغ شیشه های رنگی بروید که ضد ضربه هستند و امنیت بالایی نیز دارند. برای بالا بردن ضریب ایمنی شیشه های رنگی آنها را لمینت می کنند. برای سفارش شیشه رنگی لمینت باید به این کاربرد توجه داشته باشید که در صورتی که نیازمند این نوع کاربرد ها هستید از آن استفاده کنید.
- این نوع شیشه ها ضد گلوله، ضد سرقت ایمن در برابر زلزله نیز هستند.
- معمولا از این شیشه های رنگی لمینت در بانک ها، بیمارستان ها، استخر ها، نورگیر های ساختمان ها استفاده می شود.
- برای ساختمان های دارای کف شیشه ای نیز استفاده می شود.
- این نوع شیشه ها معمولا عایق صدا هستند.
- در درب ورودی ساختمان ها از این نوع شیشه ها استفاده می شود.
- برای دکور در پنجره ساختمان های مسکونی و تجاری می توان از این نوع شیشه ها استفاده کرد.
- شیشه رنگی های لمینت، سه خصوصیت عایق حرارتی، پایین آوردن آلودگی صوتی و امنیت را به طور همزمان دارا هستند.
مطالب پیشنهادی: شیشه دکوراتیو
در شیشه های رنگی لمینت معمولا اگر ضربه خیلی شدید به آن وارد شود به هیچ نحوی فرو و ریز نمی شوند و چسبیده به طلق هستند. میزان عبور صوت از این مدل شیشه های رنگی به حدی کم می باشد که بهتر است بگوییم شنیده نمی شود. برخی از گونه های عبور تقریبی 99 درصد اشعه فرابنفش خورشید را نیز می گیرد و اجازه ورود به محیط نمی دهد. از پایین آمدن تدریجی رنگ پارچهها، فرش ها و مبلمان بوسیله نور خورشید جلوگیری می کند. برای سفارش شیشه رنگی جدید باید به این موضوع که این شیشه را کجا می خواهید استفاده کنید و چه ابعادی برای آن می خواهید در نظر بگیرید توجه داشته باشید تا به مشکل برخورد نکنید.
قیمت شیشه رنگی چگونه محاسبه می شود؟
مواردی که در قیمت شیشه های رنگی تاثیر گذار می باشد به این صورت می باشد. ضخامت شیشه، نوع رنگ شیشه، کیفیت شیشه، ابعاد شیشه. هر چه ابعاد شیشه های رنگی به کار رفته بیشتر باشد حتما قیمت آن نیز بالاتر میرود اما فقط ابعاد شیشه بر روی قیمت شیشه تاثیر گذار نمی باشد. بلکه کیفیت و جنس شیشه نیز نقش بسیار زیادی بر روی قیمت شیشه رنگی دارد. ضخامت شیشه های رنگی معمولا بین 6 میل ، 8 میل، 10 میل تا 20 میل می باشند. هر چه ضخامت این شیشه ها بیشتر باشد قیمت آن ها نیز بالاتر است. اما در بعضی موارد ظرافت شیشه مشج نیز مهم می باشد و در قیمت آن تاثیر گذار می باشد.
هزینه شیشه رنگی چقدر است؟
برای حساب کردن قیمت این شیشه های رنگی نیاز به اندازه گیری تمام پروژه می باشد به این دلیل که ابعاد شیشه های رنگی استفاده شده در پروژه باید کاملا دقیق مشخص شود. سکوریت بودن و ضد حرارت بودن این شیشه ها ، تعداد سوراخ کاری های روی شیشه برای تمامی کلید و پریز ها و .. نیز بر قیمت شیشه های رنگی تاثیر گذار می باشد. همچنین نوع شیشه های رنگی ایرانی یا شیشه کریستال خارجی باشد هم در قیمت تمام شده کار تاثیرگذار می باشد. عامل دیگری که ممکن است بر قیمت تاثیر گذار باشد رنگ شیشه است که معمولا رنگ های متالیک مثل طلایی و نقره ای بر روی قیمت تاثیر گذار می باشد و هزینه شیشه رنگی را بالا تر می برد.
نصب شیشه رنگی چگونه است؟
این نوع شیشه های رنگی در هر سازه ای می توان نصب کرد. از روستاها گرفته تا خانه های مسکونی و آپارتمان های مدرن و هتل و رستوران و سینما و ... . نصب شیشه رنگی به راحتی امکان پذیر می باشد و حتی می توانید هر نوع تصویر دیجیتالی مثل عکس، آرم، آثار هنری و ... و وضوح بالا روی این شیشه های رنگی ایجاد کرد.
شیشه های رنگی را می توان از کف تا سقف یا به صورت یک پانل آزاد طراحی و ساخت و حتی می توان جاسازهایی برای نصب کلید و پریز و.... را روی آن ایجاد کرد و سوراخ کاری های لازم را انجام داد. هرچند بهتر است عواملی کمتری روی این شیشه های رنگی نصب شوند تا زیبایی یکدست شیشه ها حفظ شود. باید این نکته را قید نمود که این شیشه های تزئینی به راحتی با سایر متریال از جمله چوب، فولاد یا سنگ هماهنگ می شوند و طیف گسترده ای از مدل های شیشه رنگی را شکل می دهند.
تولید شیشه رنگی چگونه است؟
شیشه های رنگی به این صورت هستند که می توانید از آن به عنوان یک شیشه طرح دار نیز استفاده کنید و با هر رنگ و طرح و ضخامتی که شما بخواهید می توانند تولید شوند. همچنین این شیشه های رنگی به وسیله دستگاه لیزر قابلیت رنگ برداری و ایجاد یک طرح جدید نیز هستند. به طور مثال شما شیشه با رنگ بژ ساده دارید و میخواهید شیشه های رنگی با گل های قرمز داشته باشید از این رو این کار امکان پذیر است اما شامل هزینه و زمان بیشتر برای تغییر رنگ می باشد.
مطالب پیشنهادی: شیشه لاکوبل
شیشه رنگی قدیمی چگونه است؟
شیشه رنگی قدیمی همان شیشه های رنگی سنتی هستند که نماد خانه های سنتی بوده اند. وقتی به سراغ خانه های سنتی و آثار باستانی می روید یا این که در مسجد های قدیمی شهر قدم می زنید می توانید نمونه ای از این شیشه های رنگی مشاهده کنید یا اگر یک بار صبح زود به سراغ مسجد نصیر الملک شیراز رفته باشید و آفتاب را پشت آن شیشه های رنگی قدیمی مشاهده کرده باشید مطمئنا عاشق این شیشه های رنگی شده اید و به زیبایی آنها پی برده اید. امروز هم در معماری هایی که از سبک سنتی استفاده میکنند از این شیشه ها استفاده میشود. شیشه های رنگی در مساجد و کلیسا ها نماد احساسات خوب معنوی بوده اند. امروزه در دکوراسیون داخلی خانه های مدرن نیز دیده شده است که از این شیشه های رنگی سنتی و قدیمی نیز بسیار استفاده می شود و ترکیب زیبایی با سایر لوازم خانه ایجاد می کند.
کاربرد شیشه رنگی ارزان و جدید چیست؟
در ادامه می خواهیم در مورد کاربرد شیشه های رنگی جدید و مدرن بپردازیم ک کاربردهای زیاد دارند. شیشه های رنگی در مراکز اداری؛ در حال حاضر کارفرما ها به رویه کارمندان خود توجه کافی را دارند و به این موضوع که شما می خواهید وقت زیادی از روز خود را در آنجا سپری کنید توجه می کنند از این رو در تلاش هستند که فضای دلنشین و دلچسب را برای شما فراهم کنند. طراحی فضای داخلی ادارات از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. دکوراسیون داخلی زیبا یکی از عواملی است در جذب مخاطب بسیار تاثیر گذار می باشد. شیشه های رنگی و طرح دار برای تقسیم کردن فضاهای اداری بسیار پرکاربرد می باشد . نصب این شیشه های رنگی می تواند محیط کار شما را جذاب کند.
دیوارپوش های شیشه ای بین کابینتی آشپزخانه؛ نصب این شیشه های رنگی در آشپزخانه و بین کابینت ها، گزینه بسیار عالی و مناسبی هستند به خصوص که هم زیبایی خاص خود را دارا می باشند هم تمیز کردن آن بسیار آسان می باشد. شیشه های رنگی در محیط های تجاری؛ این نوع شیشه های رنگی برای نصب شدن در محیط های تجاری بسیار جذاب هستند و معمولا در دکوراسیون رستوران ها و فست فود ها و کافه از این شیشه های رنگی جدید زیاد استفاده می شود. شیشه ای برای نصب در محیط های تجاری بسازی جذاب می باشد از این دیوارپوش ها معمولا در اغلب فست فود ها و رستوران ها استفاده می شود.
شیشه های رنگی برای حمام و سرویس بهداشتی؛ از این شیشه های رنگی برای استفاده در محیط های مرطوب مانند حمام و دستشویی بسیار مناسب می باشد به این دلیل که در برابر آب مقاوم بوده و مانع از نفوذ رطوبت و آب به لایه های زیرین می شود همچنین تنوع بالای در طرح و رنگ دارا هستند. شیشه های رنگی در فروشگاه ها؛ چیدمان و نوع دکور فروشگاه ها باعث شده است که این شیشه های رنگی جلوه خاصی به فروشگاه بدهد و مشتریان جذب فروشگاه شوند. دیوار پوش های شیشهای دارای مزیتهایی زیادی هستند مانند عایق حرارت و صدا، وزن سبک، ضد آب و قابل شستشو بودن، ضد باکتری و نصب سریع که میتوان در مکانهایی مانند فروشگاهها از آنها استفاده نمود.
طراحی و ساخت شیشه رنگی
شیشه رنگی قدمتی دیرینه داشته به گونه ای که از همان زمان های دور صنعت و هنر مورد استفاده بشر قرار می گرفت و قرین به هزار سال قدمت داشته . مراحلی تولید و تهیه شیشه رنگی نظم و ترتیب خاص خود را دشته که در ابتدا طرح اولیه را بر روی کاغذ ریخته می شد و در مرحله بعد تفکیک بندی رنگ هر قسمت و شماره گذاری و تعیین جهت آن که باید با بافت و جنس شیشه سازگاری داشته باشد. سسپس در ادامه لحیمی که از جنس قلع بوده در صورت رعایت فصله بین آن طرح را بر روی شیشه انداخته و با قلم الماسه شروع به بریدن شیشه می کنیم. و سپس طرح را با نمونه اولیه تطبیق می دهیم و شروع به سمباده زنی لبه های بریده شده می کنیم تا صاف و یکدست گردد و در مرحله بعد با استفاده از نوار های مسی شروع به قاب گیری تکه های بریده شده می کنیم که این کار به این دلیل صورت می گیرد که طرح آماده شده برای لحیم کاری قلع و سرب گردد. در مرحله بعد تکه های که قاب گیری شده اند را کنار هم بر اساس الگو می چینند و کنترل انجام می شود و شروع به لحیم کاری شیشه می کنند ولی در ابتدا با قلمو مایع و تنکار بر لبه ها مس پوش می زنند و در پایان کار آن را در قاب مورد نظر در مقابل نور خورشید قرار می دهند .
مطالب پیشنهادی: آینه تراش
ضرورت شیشه های رنگی
در کشور ایران به دلیل موقعیتی که در کره زمین داشته به عنوان یکی از اولین کشور های بوده که در دریافت انرژی خورشیدی با 1800 تا 2200 کیلو وات ساعت بر متر مربع در سال پیش بینی شده است که این رقم نشان می دهد که بالاتر از میزان متوسط جهانی بوده . یعنی می توان چنین نتیجه گرفت که در سال به طور متوسط 280 روز آفتابی را مشاهده می کنیم که عددی قابل مشاهده بوده. اما با این وجود روش و تمهیداتی را برای کنترل تابش آن چنان در نظر گرفته نشده .شیشه های رنگی با توجه کاربرد های متنوعی که داشته و جلوه بصری زیبای هم داشته می تواند یکی از گزینه های باشد که در مقابل اشعه های آفتاب مناسب و در عین حال زیبای خاصی هم به فضا می بخشد.
هنرمندان قطعات شیشههای رنگی مختلف را میبریدند و در کنار هم جفت میکردند تا پنجرههای زیبایی شکل بگیرد که به یک کار هنری بسیار زیبا تبدیل میشد. همچنین استفاده از شیشههای رنگی در مناطق کویری ایران که دارای شدت نور زیاد و تنوع رنگی کمی در طبیعت هستند، رواج بیشتری داشته است. امروزه از شیشههای رنگی میتوان در طراحی داخلی بنا و همچنین نمای بیرونی ساختمان استفاده کرد. همچنین طراح با استفاده از شیشههای رنگی میتواند به عنوان پارتیشن جهت جدا کردن دو فضا از جنبه زیبایی این شیشهها بهره گیرد و محیطی شاد و مفرح را ایجاد کند.
انواع تولید شیشه رنگی
این نوع شیشه ها را می توان به چندین طریق تولید کرد:
اینکه فلز واسط یا اکسید فلز قلیایی را به داخل شیشه وارد کرد و با این عمل یون های موجود در فلز که دارای طول موج های مختلفی بوده نور را جذب و با توجه به جنس فلز .موجب تولید شیشه رنگی می شوند.
- روش دیگر که برای رنگ کردن وارد کردن ذرات کلوییدی به داخل شیشه بوده و با معلق بودن این ذرات که از تیمار حرارتی حاصل می شوند به وجود می آیند که به فرآیند به دست آمده striking colours گفته می شود . که به این صورت عمل می کنند که نور وارد شده به داخل شیشه را با فرکانس های مشخصی پخش می کنند.
- روش سوم که با اضافه کردن ذراتی که از قبل رنگ شده اند. این دسته مانند شیشه های دودی بوده.
- بررسی تاثیر شیشه رنگی در نور و انرژی
شیشه رنگی تاثیر قابل توجه ای را در دریافت نور و انرژی داشته به این گونه که هم از از امواج گسیل شده که دارای طول موج بالا بوده ،به داخل جلوگیری می کنند و هم اینکه در عبور انرژی در محدوده مرئی جلوگیری می کند. در ساخت شیشه های رنگی که در گذشته صورت می گرفت به این نکته توجه نداشتند که طیف های نوری فرابنفش و فروسرخی که در شیشه رنگی بکار گرفته می شد با حساسیت بینایی انسان ها سازگار نبود. که جلوه آن را به وفور می توان دید که نمونه ی آن تاریک بودن مکان های سنتی که از شیشه های رنگی در طراحی ساختمان ها بکار می گرفتند. اما امروزه با در نظر گرفتن تنوع های که در شیشه رنگی وجود دارد می توان طیف های متعددی را در نما ها بکار برد به گونه ای که با حساسیت های چشمی نیز مطابقت داشته و همچنین از تاریک بودن فضا نیز دور باشند
مطالب پیشنهادی: آینه ونیز
اجزای تشکیل دهنده شیشه رنگی
اجزای که این طرح زیبا را رقم می زنند تشکیل شده از ترکیبات آهن ، منگنز ، طلا ، کبالت ، نقره و اورانیوم بوده که امروزه از کاربرد های زیادی پیدا کرده اند . اگر به یک نمونه از ترکیب رنگی اشاره کنیم می توان با اضافه کردن مقداری ناخالصی آهن به شیشه ایجاد رنگ سبزی را به دست آورد . و برای بدست آوردن رنگ های دیگر اگر مقداری از ناخالصی هایذ یونی به دیگر فلزات اضافه کنیم می توان سایر رنگ ها را بدست آورد. یا اضافه کردن اکسید آهن یا اکسید کروم در شیشه رنگی به دست می آید یک سبز پر رنگ بوده و در مجموع با ترکیب کردن انواع این ترکیبات می توان تنوع های رنگی زیادی را به وجود آورد.
انواع تولید شیشه های رنگی
این نوع شیشه ها را می توان به چندین طریق تولید کرد:
- اینکه فلز واسط یا اکسید فلز قلیایی را به داخل شیشه وارد کرد و با این عمل یون های موجود در فلز که دارای طول موج های مختلفی بوده نور را جذب و با توجه به جنس فلز .موجب تولید شیشه رنگی می شوند.
- روش دیگر که برای رنگ کردن وارد کردن ذرات کلوییدی به داخل شیشه بوده و با معلق بودن این ذرات که از تیمار حرارتی حاصل می شوند به وجود می آیند که به فرآیند به دست آمده striking colours گفته می شود . که به این صورت عمل می کنند که نور وارد شده به داخل شیشه را با فرکانس های مشخصی پخش می کنند.
- روش سوم که با اضافه کردن ذراتی که از قبل رنگ شده اند. این دسته مانند شیشه های دودی بوده.
شیشه رنگی و کاربردها
شیشه رنگی با توجه به کاربرد و تنوعی که داشته استفاده های زیادی داشته . در طراحی می توان از آن ها استفاد کرد تا با تلفیق از نور های طبیعی و مصنوعی در کنار هم می توان از در بازه های زمانی مختلف . ترکیبی از رنگ ها را در کنار هم به نمایش بگذاریم . یکی از استفاده های که در کاربرد ها در طراحی معماری در شیشه های رنگی بوده . که از هزاران سال در نمای ساختمان های مشهور به کار می رفت و امرزوه در ایران نیز در اکثر بناهای تاریخی شاهد آن هستیم امروزه با توجه به رشد تکنولوژی در تمام عرصه ها استفاده از شیشه های رنگی به نسبت قابل توجه ای رشد نداشته . استفاده از شیشه های رنگی تنها در زیبایی و جلوه های بصری آن نبوده بلکه می تواند اثرات روانشانسی در روحیه و احساس آرامشی که کاهش تنش ها بوده
بررسی تاثیر شیشه های رنگی در نور و انرژی
شیشه های رنگی تاثیر قابل توجه ای را در دریافت نور و انرژی داشته به این گونه که هم از از امواج گسیل شده که دارای طول موج بالا بوده ،به داخل جلوگیری می کنند و هم اینکه در عبور انرژی در محدوده مرئی جلوگیری می کند. در ساخت شیشه های رنگی که در گذشته صورت می گرفت به این نکته توجه نداشتند که طیف های نوری فرابنفش و فروسرخی که در شیشه های رنگی بکار گرفته می شد با حساسیت بینایی انسان ها سازگار نبود. که جلوه آن را به وفور می توان دید که نمونه ی آن تاریک بودن مکان های سنتی که از شیشه های رنگی در طراحی ساختمان ها بکار می گرفتند. اما امروزه با در نظر گرفتن تنوع های که در شیشه های رنگی وجود دارد می توان طیف های متعددی را در نما ها بکار برد به گونه ای که با حساسیت های چشمی نیز مطابقت داشته و همچنین از تاریک بودن فضا نیز دور باشند.
مطالب پیشنهادی: شیشه هوشمند
اجزای تشکیل دهنده شیشه های رنگی
اجزای که این طرح زیبا را رقم می زنند تشکیل شده از ترکیبات آهن ، منگنز ، طلا ، کبالت ، نقره و اورانیوم بوده که امروزه از کاربرد های زیادی پیدا کرده اند . اگر به یک نمونه از ترکیب رنگی اشاره کنیم می توان با اضافه کردن مقداری ناخالصی آهن به شیشه ایجاد رنگ سبزی را به دست آورد . و برای بدست آوردن رنگ های دیگر اگر مقداری از ناخالصی هایذ یونی به دیگر فلزات اضافه کنیم می توان سایر رنگ ها را بدست آورد. یا اضافه کردن اکسید آهن یا اکسید کروم در شیشه رنگی به دست می آید یک سبز پر رنگ بوده و در مجموع با ترکیب کردن انواع این ترکیبات می توان تنوع های رنگی زیادی را به وجود آورد.