شیشه ضخیم

در حال حاضر شیشه ضخیم یکی از پرکاربردترین محصول مورد استفاده در صنایع ساختمانی است. امروزه در سازه های بسیار عظیم و برج ها بزرگ از شیشه ضخیم استفاده می کنند. از شیشه ضخیم در تولید شیشه های دیگر مانند شیشه رنگی، شیشه نشکن، شیشه ضد گلوله و غیره استفاده می شود.


 


شیشه ضخیم در چه انواعی تولید می شود؟

شیشه های ضخیم در واقع به شیشه های با ضخامت بیش از ۱۰ میل گفته می شود. بعد از تولید شیشه های ۱۰ میل، شیشه ۱۲، ۱۵ و ۲۰ میل نیز تولید شده اند. امروزه استفاده از شیشه ضخیم روز به روز در حال توسعه است. شیشه های ساختمانی را می توان به عنوان پرکاربردترین نمونه از شیشه های ضخیم معرفی کرد. تنوع تولید شیشه موجب شده است تا بتوان شاهد بازار های نامحدودی در استفاده از آن باشیم. صنعت معماری ساختمان از مهم ترین مخاطبین انتخاب شیشه های ساختمانی است.
همانطور که گفتیم شیشه های ضخیم، از سایر شیشه ها ضخامت بیشتری دارند. شیشه های تولیدی کارخانجات ایران بسیار با کیفیت هستند به این دلیل که از مواد مرغوب و با ناخالصی کم تولید می شوند. برای تولید شیشه های ضخیم از مواد بیشتری استفاده می شود به همین دلیل قیمت این شیشه ها بسیار گرانتر از شیشه ها با ضخامت کمتر هستند.
شیشه های با ضخامت 10 میل بیشتر جزء محصول با ضخامت زیاد محسوب می شوند. باید گفت که این شیشه از پرطرفدارترین محصولاتی است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. شیشه های ضخیم تا اندازه ای از امنیت بیشتری نسبت به سایر شیشه ها برخوردار هستند. از آن جایی که این محصول به ضخامت بالایی دارد به سادگی شکسته نمی شود ولی در هنگام شکستن بسیار خطرناک می شود، زیرا شیشه از وزن بیشتری برخوردار است. جالب است بگوییم که از شیشه های ضخیم امروزه در ساخت روی کابینت و کنار ظرفشویی همانطور که در عکس می بینید استفاده می شود. علت این انتخاب هم به مقاومت شیشه در برابر رطوبت و زیبایی خاص آن بر می گردد. 


اما همانطور که گفتیم شیشه های ضخیم انواع مختلفی دارند که در ادامه آنها را بررسی می کنیم.

شیشه ضخیم فلوت

شیشه فلوت نوعی از شیشه های ضخیم است. برای این که شیشه بدون موج و کاملا صاف شود، آن را بعد از بیرون آمدن از کوره در حوضچه مذاب قلع غوطه ور می کنند، تا در نهایت تبدیل به شیشه فلوت شود. نام دیگر شیشه خام و سکوریت نشده شیشه فلوت است. این شیشه امروزه در صنعت ساختمانی کمترین کاربرد را دارد. به عبارت دیگر شیشه تخت یا شیشه فلوت، اولیه ترین حالت شیشه تولید شده است. شیشه فلوت در ضخامت های مختلف از ۲ میلی متر تا بیش از ۲۰ میلی متر تولید می شود. اما به طور معمول ضخامت های شیشه فلوت بین 4 تا 8 میلی متر بوده که در ساختمان سازی استفاده می شود.

شیشه ضخیم میرال

شیشه میرال یا شیشه سکوریت، یکی از مقاوم ترین شیشه های مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی است. این محصول مقاوم و ایمن طی یک فرایند و عملیات حرارت دهی به دست می آید. شیشه معمولی استحکام و ایمنی لازم برای استفاده در بخش های مختلف ساختمان را ندارد. بنابراین باید با طی کردن فرآیند هایی از آن یک محصول مقاوم و مستحکم ایجاد کرد.
قبل از سکوریت کردن لازم است شیشه های خام را به اندازه های دلخواه برش دهید. به این خاطر که امکان برش و شکل دهی یا سوراخ کردن شیشه بعد از وارد شدن شیشه به کوره عملا وجود ندارد.

 

شیشه ضخیم مات

شیشه مات یا سند بلاست شیشه ای است که با استفاده از فرآیندی خاص مات می شود. در طی اجرای این فرآیند، ساینده های معدنی با شتاب بالایی که به دست می آورند، بر روی سطح شیشه موردنظر پرتاب می شوند. در شیشه مات، عمل سند بلاست باعث مات شدن شیشه از طریق پاشیدن شن و ماسه با شدت زیاد بر روی هر نوع شیشه ای می شود. برای سند بلاست کردن شیشه ‌ها، از ماسه ‌ای خاص استفاده می‌ کنند. اما لازم است که این عمل با فشار صورت بگیرد. برای این کار از کمپرسورهای هوای مخصوص استفاده می شود. به این عمل در اصطلاح حرفه ‌ای بلاست کردن می ‌گویند.

شیشه ضخیم چاپی

به شیشه‌ هایی که قابلیت چاپ تصاویر روی آنها فراهم می شود، شیشه ‌های چاپی گفته می شود. این نوع شیشه بر روی انواع شیشه رنگی، شیشه کریستال و غیره قابلیت اجرا دارد. شیشه‌ های چاپی دارای انواع مختلفی از نظر طرح و رنگ هستند. از این شیشه ها بیشتر در فضا های داخلی مانند آشپزخانه‌ ها، اتاق خواب ‌ها و غیره استفاده می شوند. در اجرای شیشه‌ های چاپی پیش از هرچیز لازم است شما تصویری با رزولوشن بالا ارائه دهید تا نتیجه کار یک شیشه با کیفیت بالا و طرحی واضح و شفاف باشد.


 

 

شیشه ضخیم حکاکی

امروزه در طراحی های جدید روی پارتیشن ها و درب های شیشه ای معمولا لوگوی مجموعه روی شیشه حکاکی می شود. از همین رو شیشه باید ضخامت لازم را برای مقاومت در زمان حکاکی داشته باشد. با استفاده از حکاکی روی شیشه، علاوه بر اینکه فضای داخلی تزیین می شود، نوعی تبلیغات روی آن نیز انجام می شود. برای انجام فرآیند حکاکی روی شیشه ابتدا شیشه در ابعاد مورد برش داده شده، سپس با استفاده از دستگاه Engraving  طرح مورد نظر به صورت اتوماتیک روی شیشه حکاکی خواهد شد.

شیشه ضخیم شفاف

شیشه شفاف یا شیشه کریستال نوعی شیشه سیلیکاتی بوده که دارای ماده اکسید سرب است و به دلیل همین شباهت بالا به کریستال نیز معروف است. این شیشه ها بسیار شفاف تولید و طراحی می شوند. برای سنجش خلوص شفافیت شیشه کریستالی کافی است که آن را در مقابل نور قرار دهید. هر اندازه که این شیشه رنگ آبی روشن تری داشت، درجه خلوص این شیشه بالاتر است.
شیشه کریستال قیمت ثابتی نداشته و عواملی زیادی در قیمت آن‌ ها تأثیر گذار هستند. یکی از این موارد ضخامت شیشه کریستال است که هرچقدر ضخیم‌ تر باشد دارای استحکام بیشتر و در نتیجه قیمت بالاتری است. بیشترین میزان استفاده از شیشه کریستال در ضخامت 10 میلی ‌متری آن است. عامل مهم تأثیرگذار دیگر در قیمت شیشه کریستال درجه شفافیت آن است. سوپر کلیر که شفاف ترین شیشه است، بالاترین قیمت را نسبت به سایر کیفیت ها دارد. عامل سوم تأثیرگذار در محاسبه قیمت شیشه کریستال خام و سکوریت بودن شیشه است. به این معنا که اگر شیشه خام باشد با قیمت پایین‌ تر و اگر شیشه سکوریت باشد دارای مقاومت بیشتر و در نتیجه قیمتی بالاتر است.

شیشه ضخیم رنگی

شیشه های رنگی شیشه هایی هستند که با استفاده از ترکیباتی خاص به رنگ های مختلفی در می آیند. شیشه ای کاملا مسطح و شفاف است که یک طرف آن با رنگی با کیفیتی بالا پوشیده می شود. این محصول در دهها رنگ متنوع و جذاب از ترکیبات مدرن تولید می شود. نمای ظاهری شیشه رنگی با تکنیک های یکپارچه سازی به دو صورت مات یا شفاف ساخته می شود. این فناوری در طراحی داخلی معاصر به عنوان نوعی از شیشه های تزیینی و به لطف نمای براق و منحصر به فرد، بسیار محبوب است.

شیشه ضخیم لمینت

شیشه لمینت نوعی شیشه ایمنی است که شامل دو یا تعداد بیشتری از لایه های شیشه همراه با لایه های طلق پلی وینیل بوتیرات PVB)) طی یک فرآیند ترکیبی فشار و دما به وجود می آید. شیشه لمینت یکی از مقاوم ترین انواع شیشه است. یکی از بارزترین مشخصات شیشه لمینت نحوه شکستن آن بوده که در اثر شکسته شدن یکپارچگی خود را حفظ کرده و خطر جانبی بر جای نخواهد گذاشت.

 

شیشه ضخیم رومیزی

یکی از مهمترین کاربردهای شیشه با ضخامت بیش از ۱۰ میلی متر، تولید شیشه رومیزی است. این شیشه ها برای میزهای ناهارخوری با ابعاد بزرگ و میزهایی که فقط از تعدادی پایه تشکیل شده اند کاربرد دارند. در صورت استفاده از شیشه های ضخیم برای تولید شیشه رومیزی از شکستن شیشه به میزان قابل توجهی جلوگیری خواهد شد.

شیشه ضخیم دوجداره

ساختار شیشه های دوجداره به گونه ای است که دو عدد شیشه با ضخامت بیش از ۴ میلی متر برش داده شده سپس اسپیسرهای فلزی بین فضای شیشه ها قرار داده می شود در نهایت توسط چسب مخصوص دور آن پوشش داده خواهد شد.
 

شیشه ضخیم خم

برای تولید شیشه های ضخیم خم اولا شیشه در ابعاد مورد نظر برش داده می شود. پس از آن قالب فلزی با شعاع خم مورد نیاز ساخته شده و در نهایت هم شیشه به همراه قالب فلزی داخل کوره قرار داده خواهد شد.
 

شیشه ضخیم گرد

برای تولید شیشه های ضخیم با قطر کمتر از ۱۰۰ سانتی متر ار روش دستی (الماس شیشه بری) و برای تولید شیشه های گرد با قطر بیش از ۱۰۰ سانتی متر از دستگاه CNC و MASTER استفاده می شود .

شیشه ضخیم چه کاربردی دارد؟

همانطور که گفتیم شیشه ضخیم از محصولات پرکاربرد در ساختمان سازی و صنایع است. تنوع این محصول باعث جذب حداکثری مصرف کننده ها شده است. در ادامه برخی از کاربردهای شیشه ضخیم را نام می بریم.
شیشه رومیزی
فروشگاه ها
ساختمان های اداری و مسکونی
کارخانه جات
آکواریوم های بزرگ
باغ وحش ها
سقف های شیشه ای
شیشه بین کابینتی
پارتیشن ها
موزه های حیات وحش
شیشه میزهای ناهار خوری


 

قیمت شیشه ضخیم

شیشه به علت این که یک کالای پر مصرف است قیمت ها هر روز بروزرسانی می شوند. از همین رو این امر همیشه دستخوش نوسانات بوده و به همین دلیل قیمت این محصولات در حال صعود و نزول است. به عبارت دیگر قیمت شیشه ضخیم عددی ثابت نبوده و علاوه بر این کیفیت، ضخامت، رنگ، شرکت سازنده آن در قیمت گذاری این محصولات موثر است.

شیشه ضخیم چه طور ساخته می شود؟

شیشه از مواد مصنوعی غیر فلزی و غیرآلی ساخته می شود. معمولا شیشه، از سه ماده اصلی کربنات، سیلیس، آهک سدیم ساخته می شود. این مواد به همراه مواد افزودنی جزئی دیگر در کوره های ذوب شیشه، مذاب شده و در نتیجه می توان به اشکال مختلف درآورد. شیشه دارای ساختار آمورف و جسمی نورگذر، ترد، شفاف، سخت هستند. استفاده از شیشه در صنعت معماری و ساختمان سازی معمولا در قسمت هایی از جمله درب و پنجره شکل می گیرد و می توان در دیگر قسمت های ساختمان نیز از آنها استفاده کرد.
روش های متعددی در زمینه ساخت شیشه امروزه ابداع شده است. با این حال معمول ترین روش در صنعت ساخت شیشه (ذوب کردن مواد اولیه و مخلوط کردن آن در کوره تا خمیر شیشه به دست بیاید) مورد استفاده قرار می گیرد.

 

شیشه نشکن پلاستیکی

شیشه ‌های نشکن فعلی در حقیقت لایه پلاستیکی است که میان دو لایه شیشه فشرده شده است و غالبا بیش از نزدیک به 3 سانتی‌ متر ضخامت دارند. البته که ضخامت شیشه ها به کاربرد آن وابسته است. مهندسان در تولید شیشه های نشکن پلاستیکی تلاش دارند تا شیشه های تولید کنند که 100% نشکن باشند. از همین رو در فناوری های نوین به جای لایه فشرده شده پلاستیکی از ماده کامپوزیتی کاملا شفاف استفاده می شود. در نتیجه استفاده از این ماده دستیابی به شیشه نشکن جدیدی است که ضخامت به مراتب کمتری دارد. شیشه نشکن پلاستیکی تقریبا به اندازه نصف شیشه‌ های نشکن فعلی ضخامت دارند.
در پاسخ به سوال شیشه نشکن چیست؟ باید گفت، شیشه نشکن به شیشه ‌ای گفته می شود که در برابر ضربه و حرارت بسیار مقاوم است، به‌گونه ‌ای که اگر چکش و یا آجری به وسط آن برخورد کند، شکسته نشود. شاید درک این موضوع برای شما غیرقابل ‌تصور باشد. باید گفت این باور غلطی است که در میان مردم از شیشه وجود دارد. همانطور که گفتیم اگر تولید شیشه مهندسی شده باشد، می تواند تا بیش از 90% ضد ضربه باشد. یکی از مزیت های شیشه نشکن همین ضد ضربه بودن آن است. این شیشه به دلیل فرآیند حرارتی که می ‌بیند از شیشه معمولی بسیار مقاوم ‌تر است و به‌راحتی نمی ‌شکند.

شیشه ضخیم چه مزایایی دارد؟

درباره مزایای شیشه های ضخیم باید گفت که این شیشه ها علاوه بر اینکه نشکن هستند، در زمان شکست به دلیل خلوص بالا، بُرنده نخواهند بود. این شیشه‌ ها از نظر فیزیکی، مقاومت بسیار قوی‌ تر از شیشه ‌های معمولی دارند. از این شیشه های نشکن به دلیل مقاومت در برابر شکستگی و جلوگیری از حوادث در ساختمان سازی استفاده می کنند. شیشه‌ نشکن بعد از شکستن پراکنده نمی شود. شیشه ضخیم بعد از شکستن به ذرات ریز غیر برنده ‌ای تقسیم می‌ شوند و هیچ خطری را به دنبال نخواهند داشت. مقاومت بالای شیشه نشکن موجب شده که علاوه بر صنعت ساختمان در صنایع دیگر مانند خودروسازی وغیره کاربرد داشته باشد.