شیشه لمینیت
شیشهها انواع مختلفی دارند از شیشه سکوریت گرفته تا شیشه دوجداره و شیشه لمینیت. البته شیشه لمینیت از مزایای متعددی نسبت به سایر شیشهها برخوردار است از اینرو برتری خاصی دارد. در ادامه به مزایا، ویژگیها و کاربردهای شیشه لمینیت اشاره خواهیم کرد.
شیشه لمینیت چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
یکی از انواع شیشههای ایمنی، شیشه لمینیت است. برای ساخت شیشه لمینیت از دو یا چندین لایه شیشه، همراه با طلق PVB استفاده میشود. به گونهای که لایههای شیشه همراه با طلق PVB در فرآیندی که ترکیبی از فشار و دما است شیشه لمینیت را به وجود میآورند. منظور از طلق PVB، پلی وینیل بوتیرال است که مخفف آن PVB میباشد. درواقع PVB رزینی است که در جاهایی مانند ساخت شیشه لمینیت که به چسب قوی، شفافیت، چسبیدن چند لایه بر روی یکدیگر و سختی نیاز است مورد استفاده قرار میگیرد. از طلق PVB با ضخامتهای مختلفی شامل: mm 0.38 و mm 0.76 و mm 1.52 برای ساخت شیشه لمینیت استفاده میشود.
همانطور که اشاره کردیم شیشه لمینیت یکی از انواع شیشههای ایمنی است چراکه در صورت وارد شدن ضربه به آن و بروز شکستگی در آن ذرات آن خرد نمیشوند و فرو نمیریزند. به گونهای که تنها خطوطی از شکستگی در سطح شیشه لمینیت ایجاد میگردد. درواقع وجود طلقهای PVB در میان شیشه لمینیت موجب میشود که پس از وارد شدن ضربه به این نوع شیشه و ایجاد شکستگی در آن ذرات آن خرد نشوند و فرو نریزند. از اینرو است که شیشه لمینت به عنوان یکی از ایمنترین شیشهها از برتری خاصی نسبت به سایر شیشهها برخوردار است و کاربردهای متعددی دارد. یکی از مهمترین کاربردهای شیشه لمینیت، استفاده از آنها در ساختمانهای مرتفع است چراکه در برابر خطرات ناشی از زلزله و آتشسوزی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. علاوهبر این یکی از مهمترین ویژگیهای شیشه لمینیت این است که در هنگام ساخت میتوان از چندین نوع شیشه به صورت همزمان در لایههای مختلف آن استفاده کرد.

مطمعناً تاکنون شاهد خرد شدن شیشههای معمولی بودهاید به گونهای که پس از وارد شدن ضربه و ایجاد شکستگی در آنها، ذرات شیشه به تکههای ریز و درشتی تقسیم میشوند و فرو میریزند. از اینرو ممکن است خسارات جانی و مالی زیادی را به بار آورند. اما برخلاف شیشههای معمولی، شیشه لمینیت به گونهای تولید میشود که پس از وارد شدن ضربه به آن تمامی ذرات یکپارچگی خود را حفظ کنند و از هم جدا نشوند. از اینرو با استفاده از شیشه لمینیت در ساختمانها و تمامی مکانهایی که زلزله و آتشسوزی میتواند به آنها آسیب جدی وارد کند میتوان از شیشه لمینیت استفاده کرد تا بروز خسارات جانی و مالی به حداقل برسند.
همانطور که اشاره کردیم برای ساخت شیشههای لمینیت میتوان از انواع مختلف شیشهها مانند شیشه سکوریت، شیشه رنگی، شیشه فلوت و حتی شیشههای معمولی استفاده کرد. اما جالب است بدانید که از شیشههای لمینیت به دلیل مقاومت و ایمنی بالایی که دارند در ساخت شیشههای امنیتی نیز استفاده میگردد.
شیشه لمینت چه کاربردهایی دارد؟
اولین و مهمترین کاربرد شیشه لمینت، در ساختمانهای مسکونی است چراکه در کنار برخوردار بودن از مقاومت و ایمنی بالا، نوعی عایق صوتی است. از اینرو نه تنها محیطی ایمن را برای تمامی افرادی که در ساختمان مسکونی زندگی میکنند، فراهم میکند بلکه با ایفا کردن نقش عایق صوتی، محیطی آرام و بدون سرو صدا را فراهم میکند. درضمن شیشه لمینت به دلیل برخوردار از طلق PVB موجب کنترل و کاهش اشعه ماورای بنفش میشود از اینرو تاثیر بسزایی بر روی سلامت افراد میگذارد و همچنین مانع از آسیب رسیدن به رنگ فرشها و مبلها میشود.

علاوهبر اینکه از شیشه لمینت در ساختمانهای مسکونی استفاده میشود از این نوع شیشه در اماکنی شامل: فرودگاهها، ادارهجات، ساختمانهای تجاری، فروشگاههای زنجیرهای، ویترین مغازههایی مانند صرافیها، طلافروشیها و ... استفاده میشود. جالب است بدانید که از این نوع شیشهها به عنوان شیشه اتومبیل نیز استفاده میشود. چراکه پس از برخورد جسمی سخت به شیشه اتومبیل از پخش شدن و جدا شدن ذرات آن جلوگیری میشود درنتیجه موجب حفظ جان راننده و کاهش خسارات مالی و جانی میشود. کاربرد دیگر شیشههای لمینتی در مکانها و ساختمانهای امنیتی است چراکه از شیشه لمینت به عنوان شیشههای ضد گلوله و همچنین شیشههایی که نقش عایق صوتی را بازی میکنند در ساختمانهای امنیتی استفاده میگردد.